Stenarnas betydelse

 

Jag har valt att arbeta med halvädelstenar just för dess betydelse, vackra utseende och dess uttryck som den ger. Älskar dess mjuka, hårda och hur man kan kombinera stenarna ihop med mina egendesignade delar. 

Vad betyder stenarna egentligen.....

Agat: stöder lugn och ro hjälper att släppa rädslan om vår tillvaro. Den hjälper att komma över negativitet, främjar kärlek och mod att börja om igen. 

Ametist: en sten för frid. Tar bort fruktan och ökar hoppfullhet. Känslan av splittring minskar och ökar kontrollen av sinnena. Främjar kärlek och vishet

Bergkristall : en helande och balanserar din energi spänning i kroppen försvinner. En sann skydds sten på alla plan. Min favorit sten 

Jade associeras med mod, rättvisa, ödmjukhet, och vishet. Jade är en sten som lugnar, skyddar och bringar lycka, framgång och rikedom. Hjälper dig att bli du.

Kyanit stimulerar intuition och ger empati. Den löser upp blockeringar, förvirring, vrede, frustration, stress och rädslor. Det är en kraftsten

Labradorit sägs vara stärkande och energigivande. Stenen är bra läkande egenskaper bla immunförsvaret, lindra smärta och reumatism. 

Rosa Opal är en sten för hjärtat. Den hjälper dig att få kontakt med dina känslor. Den inger inspiration, hopp och gynnar din fantasi och kreativitet. Rosa opal är en sten för inre frid och för att läka dina nära relationer.

Rosenkvarts medför villkorslös kärlek och frid som lugnar och stöttar. Den renar hjärtat på alla plan och ger djup inre kärlek till sig själv. Stenen väcker självtillit och självkänsla. 

Detta är bara en liten del av alla halvädelsten som finns. Jag väljer huvudsakligen att arbeta med dessa, både för innebörden och utseendet.

//Sussie