VAD INNEHÅLLER ROSTFRIA DELAR OCH HUR SKÖTER MAN DEM?

Vad innehåller de rostfria delarna?

Rostfri metall, eller rostfritt stål, är en legering av järn, krom, nickel och andra legeringselement. Här är några viktiga punkter att veta om rostfri metall:

 1. Korrosionsbeständighet: Rostfria metaller är kända för sin höga motståndskraft mot korrosion och rostbildning. Detta beror på att krom i legeringen reagerar med syre och bildar en skyddande oxidfilm på ytan, vilket skyddar metallen från att oxidera.

 2. Legeringselement: Förutom krom inkluderar rostfria legeringar oftast nickel, mangan och kväve. Dessa tillsatser bidrar till att förbättra mekaniska egenskaper och korrosionsbeständighet.

 3. Varianter: Det finns olika typer av rostfria metaller, såsom austenitiska, ferritiska och martensitiska. Var och en har sina egna egenskaper och användningsområden. Till exempel är austenitiskt rostfritt stål vanligt i livsmedelsindustrin och kirurgiska instrument på grund av dess icke-magnetiska och korrosionsbeständiga egenskaper.

 4. Hållfasthet: Rostfria metaller har generellt sett hög hållfasthet, vilket gör dem lämpliga för många olika tillämpningar, inklusive byggkonstruktion, fordonsdelar och köksredskap. Smyckeindustrin har ökat enormt mycket när det gäller att designa högkvalitativa smycken med detta material. 

 5. Hygieniska egenskaper: Rostfritt stål är känt för sina hygieniska egenskaper och används ofta inom livsmedels- och medicinindustrin. Det är enkelt att rengöra och motståndskraftigt mot bakterieansamling.

 6. Estetiskt tilltalande: Utöver dess tekniska egenskaper är rostfria metaller populära för sin moderna och estetiska design. Många smycken, klockor och andra modeaccessoarer tillverkas med rostfritt stål för dess visuella appeal.

 7. Underhåll: Rostfria metaller är relativt lätta att underhålla. Regelbunden rengöring och undvikande av repor från hårda material kan bidra till att bibehålla deras utseende och egenskaper över tid. 

 8. Allt ovan gör att vi har valt att arbeta med rostfria delar, vi har även en serie där metall delarna är överdragna med äkta sterling silver. Ytan får en extra touch av ytglans och det höjer värdet av smycket avsevärt.
 9. Våra delar har provats av personer med hög känslighet mot all sort metall, våra metall delar har inte gett utslag. Vi har en garanti mot reaktioner så du kan känna dig trygg i ditt köp hos oss.

Sammanfattningsvis erbjuder rostfri metall en imponerande kombination av hållbarhet, korrosionsbeständighet och estetisk design. Dess användningsområden sträcker sig från industriella tillämpningar till smycken och vardagliga föremål.

 

Hur sköter man sina smycken som har rostfria delar?

Att sköta om rostfria smycken på rätt sätt kan hjälpa till att bevara deras glans och skick över tid. Här är några tips för att underhålla och sköta om dina rostfria smycken:

 1. Rengör regelbundet: Använd en mjuk trasa eller svamp fuktad med varmt vatten för att torka av dina rostfria smycken regelbundet. Undvik användning av grova eller rivande material som kan repa ytan.

 2. Mild tvål: Om smycket behöver en djupare rengöring, använd en mild tvål eller diskmedel. Skölj noga och torka av ordentligt med en ren trasa för att undvika vattenfläckar.

 3. Undvik kemikalier: Undvik kontakt med hårda kemikalier, inklusive blekmedel, ammoniak och andra starka rengöringsmedel, eftersom dessa kan skada ytan på rostfritt stål. Var även försiktig med att använda parfym eller lotion direkt på delarna. 

 4. Undvik repor: Förhindra repor genom att förvara dina smycken separat från andra metallföremål och undvika att bära dem samtidigt med andra smycken som kan orsaka skador. Alla smycken mår bra av att förvaras i en tygpåse då undviker man yttre påverkan.

 5. Polering: Använd en mjuk trasa eller en speciell metallpolerduk för att polera dina rostfria smycken och återställa deras glans. Se till att polera i riktningen av metallen för att undvika repor. Vid putsning av delarna behöver man inte använda medel som innehåller slipmedel, det förvärrar ytan. Jag har kunder som köpt mina smycken för 10 år sedan och delarna är lika fina än idag.

 6. Ta av vid aktiviteter: Ta av dina rostfria smycken när du utför aktiviteter som kan utsätta dem för onödig slitage, som träning, trädgårdsarbete eller tunga lyft. Vid träningspass är det med lämpligt att ta av smycket. 

 7. Förvara korrekt: Förvara dina smycken på en torr plats och undvik att lämna dem i fuktiga eller fuktiga miljöer, eftersom detta kan leda till korrosion.

 8. Kontrollera regelbundet: Inspektera dina smycken regelbundet för eventuella skador, lösningar eller förändringar. Ju snabbare du upptäcker och åtgärdar eventuella problem, desto bättre bevarar du smyckenas skick.

Genom att följa dessa enkla riktlinjer för underhåll och skötsel kan du förlänga livslängden och bevara den vackra glansen hos dina rostfria smycken. Hos Design by Brandeby säkerställer vi kvalitén i hela hantverksprocessen. Dina smycken tillverkas i Ängelholm av grundaren Susanne Brandeby. 

Här kan ni välja vad ni vill

Hos oss kan vi prova, klämma och känna på varje design som ni tycker är fin. Eller varför inte designa ett eget unikt smycke som bara du har.

Vår designade butik-showroom

Elegante

Elegante

Vår kollektion Elegante är lite lyxigare smycken i kvalitet och utvalda halvädelstenar... 

 • Vårt mål är

  oavsett var du handlar, hos oss i butiken eller på vår webbplats, så är du trygg och säker.

 • trygga köp och

  att ni alltid får vad ni beställer. Alla våra smycken tillverkas för hand i vår atlejé.

 • transparent tillverkning

  allt material är speciellt utvalt av Susanne för högsta kvalitet för våra unika kunder.