SKÖTSELRÅD VID VÅRA SMYCKEN

Material och Skötselråd

Nickel

Alla våra smycken, ja alla smycken som säljs i Sverige och EU måste vara nickel testade och ha klarat EU:s gränsvärden. Det samma gäller för halter av bly, kadmium, mm. Reglerna har funnits inom EU sedan år 2000 och de skärptes 2005. De omfattar produkter som kommer i direkt och långvarig kontakt med huden. Vi säljer alltså enbart smycken som klarat testerna.

Silversmycken

 

 • Rent silver är ett relativt mjukt material och kombineras ofta med andra metaller. Därför används betäckningen 925 sterling silver, då 92,5 % är äkta silver och resterande 6,5 % vanligtvis består av koppar. Silversmycken behöver inte ha ett namn eller en kontrollstämpel.
 • Äkta silversmycken är relativt mjuka och bör inte användas vid träning och fysiskt arbete. I fattningar och kanter kan eventuellt smuts samlas men det rengörs enkelt med en mjuk tandborste och lite diskmedel. Om smycket har blivit matt eller mörknat är det bara att putsa upp med en silver putsduk. 

 

Guldpläterade smycken

 

 • När ett smycke har en guld plädering innebär det att smycket har ett överdrag av guld. Vi har smycken som är guld pläterade med 18K eller 24K guld. Smyckets kärna är antingen tillverkad i silver, olika metallegeringar eller stål. Smycket har samma utseende som ett guldsmycke men får givetvis ett lägre pris.
 • Smycken med en plädering eller förgyllning bör behandlas varsamt och pläderingen kan med tiden slitas ner. Det är viktigt att undvika kontakt med vatten, kemikalier som parfym, hudkräm och hårspray, vilket kan missfärga smycket. Vänta till du är helt torr innan du tar på dig smycket efter dusch och bad. Bästa sättet att förvara smycket när du inte använder det är i en liten plastpåse så det inte utsätts för luft eller fukt.

 

Silver pläterade smycken

 

 • När ett smycke har en silver plädering innebär det att smycket har ett överdrag av silver.Smyckets kärna är antingen tillverkad i olika metallegeringar eller stål. Smycket har samma utseende som ett silversmycke men får givetvis  ett lägre pris.
 • Smycken med en plädering bör behandlas varsamt och pläderingen kan med tiden slitas ner. Det är viktigt att undvika kontakt med vatten, kemikalier som parfym, hudkräm och hårspray, vilket kan missfärga smycket. Vänta till du är helt torr innan du tar på dig smycket efter dusch och bad. Bästa sättet att förvara smycket när du inte använder det är i en liten plastpåse så det inte utsätts för luft eller fukt. Om smycket har blivit matt eller mörknat är det bara att putsa upp med en silver putsduk. 

 

Här kan ni välja vad ni vill

Hos oss kan vi prova, klämma och känna på varje design som ni tycker är fin. Eller varför inte designa ett eget unikt smycke som bara du har.

Vår designade butik-showroom

Elegante

Elegante

Vår kollektion Elegante är lite lyxigare smycken i kvalitet och utvalda halvädelstenar... 

 • Vårt mål är

  oavsett var du handlar, hos oss i butiken eller på vår webbplats, så är du trygg och säker.

 • trygga köp och

  att ni alltid får vad ni beställer. Alla våra smycken tillverkas för hand i vår atlejé.

 • transparent tillverkning

  allt material är speciellt utvalt av Susanne för högsta kvalitet för våra unika kunder.